Minnesanteckningar 180903

Minnesanteckningar från BIG i Vaxholms medlemsmöte den 3 september 2018 kl. 19.00 på Kanonen i Vaxholm.

Ordföranden Ingrid Ekstedt hälsade alla välkomna och särskilt de som var här för första gången.

Alla mötesdeltagare presenterade sig kort.

Ingrid berättade att representanter för vår förening tillsammans med företaget Sveafastigheter, som förslagsvis ska bli vår hyresvärd, presenterade våra idéer för kyrkorådet den 28 augusti. Tidigare har vår förening presenterat idéerna för Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan, POSK i Vaxholm som var positiva till våra förslag. Ingrid uppmanade alla att ge förslag till andra tomter och byggnader i centralt läge som skull kunna vara tänkbara för vårt framtida gemensamma boende.

Gunilla Lauthers berättade sedan vad som presenterades vid kyrkorådet och skissade på en whiteboard med många intresserade och positiva kommentarer. Gunilla tackades med applåder.

Eva Westerberg aviserade att en ny studiecirkel kommer att starta den 24 september kl. 19:00 på Kanonen. Alla som vill är välkomna. Vid första mötet bestäms när de kommande mötena ska ske. Det blir nog 6-8 sammankomster.

Höstens aktiviteter fortsätter den 26 september kl. 18:00 med ett nytt medlemsmöte där IngaLill Ek från föreningen Rudbeckia i Uppsala kommer att berätta om sina erfarenheter av att skapa kollektivhus. Rudbeckia är en intresseorganisation som arbetar för att bygga och skapa kollektivhus i Uppsala.

Anna Neovius berättar att den 30 september besöker vi Artipelag på sista dagen för deras Bloomsbury-utställning. Se på hemsidan om transport och tider. Om samåkning i bil hinner vi talas vid på nästa medlemsmöte den 26 september.

Ingrid beskrev kort föreningens arbetsgrupper och nämnde särskilt gruppen för PR-verksamhet, aktivitetsgruppen och gruppen för byggnation.

Vid den avslutande diskussionen framfördes flera förslag på möjliga tomter för vårt boende.

Ingrid avslutade därefter ett möte med flera nya ansikten och en positiv och rolig stämning.

Vid pennan

Bosse Lidén

 

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen